Zabezpečte svoje hotely a reštaurácie a ponúknite svojim zamestnancom a zákazníkom ten najvyšší bezpečnostný štandard.
V HORECA segmente vám okrem prezenčných školení ponúkame aj náš e-learningový program, schválený Národným inšpektorátom práce. Rovnako poskytujeme zaškolenie vášho zamestnanca, ktorý získa oprávnenie samostatne realizovať vstupné BOZP a OPP školenia pod záštitou nášho odborného tímu.
Najväčšou výzvou pre segment HORECA je správny postup pri vzniku požiaru, jeho lokalizácii, likvidácii a ochrane ľudí pred nebezpečenstvom. Evakuácia hostí by mala byť včasná, organizovaná a účinná. Je ľahšie zabezpečiť preventívne opatrenia s príchodom nových služieb či prvkov zariadení (wellness centrá, sauny, otvorené kuchyne, grily a pod.).
Možné riziká:
prenášanie ťažkých bremien,
dlhé státie a statické pozície,
kontakt s rôznymi zákazníkmi,
vysoký podiel práce vo večerných hodinách a počas víkendov,
narušenie rovnováhy medzi pracovným a osobným životom zamestnanca,
vyššia úroveň stresu v porovnaní s inými odvetviami.
Aké sú vaše povinnosti?
Posudzovať zdravotnú spôsobilosť zamestnancov na výkon práce,
zabezpečovať bezpečnosť technických zariadení a technológií, ktoré môžu mať vplyv na poškodenie zdravia pri práci, vzniku pracovného úrazu alebo chorobe z povolania,
zhodnotiť riziko a na základe jeho vyhodnotenia prideliť zamestnancom osobné ochranné prostriedky,
vypracovať, aktualizovať a viesť dokumentáciu BOZP a OPP v zmysle platnej legislatívy,
kontrolovať a vyžadovať dodržiavanie právnych predpisov a ostatných predpisov na zaistenie BOZP a OPP, zásad bezpečnej práce, ochrany zdravia pri práci a bezpečného správania na pracovisku a bezpečných pracovných postupov,
evidovať vzniknuté úrazy, dodržiavať postupy spojené s evidenciou a registráciou pracovných úrazov,
obstarávať, inštalovať a udržiavať vo výbornom stave požiarne zariadenia určené na lokalizáciu a likvidáciu požiaru,
označovať a udržiavať trvale voľné únikové cesty, únikové východy a zásahové cesty, ako aj prístup k uzáverom rozvodných zariadení elektrickej energie, plynu, vody a k požiarnym zariadeniam,
vykonať najmenej raz za 12 mesiacov cvičný požiarny poplach.
Skôr, ako pridelíte svojim zamestnancom prácu, je dôležité, aby ste zabezpečili ich preškolenie a potrebnú odbornú spôsobilosť. Radi vám s tým pomôžeme.